Mi az a szövött címke?

A szövött ruhacímke leggyakrabban a ruhaneműk nyakában vagy külső részén található (márka)jelzés.
Felhasználási területe azonban nem csak a textíliákra terjed ki: bútorok, cipők, játékok, táskák részeként is gyakran megtalálható.
A szövött címke segítségével egyedivé, különlegessé teheti termékeit.

Hogyan varrható be a szövött címke?

A szövött címkék oldaleldolgozása 3 módon történhet:

Hővágott: ebben az esetben a ruhacímke minden oldala hegesztett, így egyik oldala sem foszlik, ezt leggyakrabban körben történő bevarrásnál szokták alkalmazni.

Kétoldalt visszahajtott: a címke két végénél két kisebb fülecske behajtásánál történik a bevarrás, így tulajdonképpen a szövött címke egy kis akasztóként is funkcionálhat.

Félbehajtott: a címke középen történő félbehajtása esetén leginkább a termék külső oldalánál történik a bevarrás, így akár a bevarrott, félbehajtott címke mindkét oldala ellátható grafikával.

Hővágott szövött címkeFélbehajtott szövött címkeKétoldalt visszahajtott címke

Milyen alapanyagokra készülhet a szövött címke?

Alapanyag tekintetében 3 típus közül lehet választani:

Taft: Poliészteren alapuló anyagtípus, melynek köszönhetően vékony, nem túl lágy, ezért leginkább ruhák, táskák, bútorok, ajándéktárgyak, kiegészítők külső felületére történő rögzítését ajánljuk.

Damaszt: A leggyakrabban választott szövött címke alapanyag, puha és elegáns. Szövegek, logók szépen jelennek meg a végterméken. Ár-érték arányban a legjobb választás.

Prémium damaszt: Tulajdonságaiban megegyezik a damaszttal, azzal a különbséggel, hogy sűrűbb szövésének köszönhetően a nagyon aprólékos grafikák is szépen megjeleníthetők rajta.

Milyen szolgáltatásokkal tudjuk segíteni a döntésben?

Miután sikeresen kiválasztotta a szövött címke bevarrási módját, illetve az alapanyagot, úgy az Ön által megadott információknak (logó, méret, színek száma stb.) megfelelően ingyenes grafikai látványtervet készítünk. Amennyiben nincs konkrét grafikája úgy küldje el elképzelését, annak megvalósításában is szívesen segítünk. A látványterv jóváhagyása után díjtalan mintacímke készítésére van lehetőség.

A rendelés előtt van lehetőség mintadarab megtekintésére?

A kért mennyiség legyártása előtt van lehetőség mintacímke készítésére, melynek előnye, hogy az adott termékhez tudja igazítani, méretezni a szövött címkét, valamint ellenőrizni tudja a minőséget és a színeket is.
Ezzel megkönnyítheti döntését a megrendelés előtt. A mintacímke elkészítése díjtalan és nem jár kötelezettséggel.